Публика аплаузом испратила „Песме у огледалу“ Зорана Вујасиновића

slika slika slika

Становници савских блокова, уживали су у петак 23. фебруара у бесплатном музичко-драмском преформансу уметника Зорана Вујасиновића, базираном на његовој књизи „Песме у огледалу“.

Публика је аплаузима испратила неконвенционални приступ стварању уметничког дела које се базира на препеву светски познатих рок и поп нумера, а које су на сцени презентоване кроз спој музике, рецитације и глуме.

Наступ Вујасиновића, у ком је учествовало девет музичара, пет рецитатора и два глумца, организовала је Установа културе ГО Нови Београд Новобеоградска културна мрежа, у свечаној сали Месне заједнице „Сава“, у Јурија Гагарина 221.

Публика је била пријатно изненађена Вујасиновићевим програмом у ком се нашло 26 композиција, пет драмских сцена и три рецитације, у изведби у којој је Оскар Бентон на тренутак зазвучао као Шабан Бајрамовић, Џим Морисон као Бора Ђорђевић, а Стинг као Арсен Дедић.

Вујасиновић је рођен у Книну 1974. године. У Београду је завршио Електротехнички факутет и живео до 2020. године, а тренутно живи и ради у Љубљани. У Београду пева и свира у бенду Free House Painters, а у Љубљани у групи Nobody’s Fruit.