Први час адаптив јоге за особе са инвалидитетом

slika slika slika

Општински Центар за бригу о старима, деци и особама са инвалидитетом „Нови Београд“ је у петак, 10.3.2017. године у сарадњи са са БГ јога центром у просторијама Центра, Булевар Зорана Ђинђића 64, организовао први час упознавања особа са инвалидитетом, њихових родитеља и васпитача са програмом адаптив јоге за особе са инвалидитетом.

Показало се кроз време да јога има снажан и позитиван утицај на људско тело и ум. Последњих деценија јога се у свету врло успешно примењује као метод за побољшање услова живота особа са инвалидитетом.

На презентацији адаптив јоге представљен је део програма Адаптив јоге кроз теоријску и практичну презентацију како би заинтетесовани могли да стекну увид у потенцијале ове древне дисциплине.

Присутне је поздравила в.д. директорка Центра за бригу о старима, деци и особама са инвалидитетом “Нови Београд“, Милка Миловановић-Минић, истакавши да бројна истраживања указују на благотворан утицај јога вежби на укупно боље функционисање особа са инвалидитетом и њихових породица.

– Руководећи се увек најбољим интересом деце и породице, Центар ће у сарадњи са БГ јога центром организовати бесплатне заједничке часове јоге за децу са инвалидитетом и њихове родитеље као и за одрасле особе са инвалидитетом – казала је Миловановић-Минић.

Да јога позитивно утиче на тело, ум, емоције, имунитет и енергију на јачајући и хармонизујући начин појаснила је Весна Костић испред БГ јога центра демонстрирајући адаптив јога програм кроз кратак програм вежби за тело, за умиривање и снажење кроз технике дисања као и релаксационе вежбе за смиривање ума и концентрацију.

Најбоља препорука за јогу је лично искуство што су потврдили присутни ученици Специјалних основних школа „Антон Скала“, „Сава Јовановић Сирогојно“ и „Радивој Поповић“, чланови удружења особа са инвалидитетом „Форум младих са инвалидитетом“, „МНРО Звездара“, „Талос“, „Плава шкољка“, Друштва за аутизам „Београд“, родитељи и наставници.

Часови адаптив јоге за особе са инвалидитетом ће бити бесплатно организовани за све заинтересоване особе са инвалидитетом у просторијама Центра.