Промоција Националног модела дуалног образовања  

slika slika

Градска општина Нови Београд била је у среду, 26. априла, домаћин промоције Националног модела дуалног образовања и Националног оквира квалификација, које спроводи Канцеларија за дуално образовање и Центар за едукацију омладине Београда. 

Учеснике трибине на којој се говорило о моделу образовања које ће ђацима средњих школа и студентима, по завршетку школовања, омогућити најједноставнији пут до запослења, поздравио је председник општине Бојан Бован.

Он је истакао да је предност Новог Београда у чињеници да на тој територији послује велики број привредних предузећа различитог спектра, те да очекује да ће ђаци и студенти који се буду школовали по дуалном моделу, имати прилику да то знање примењују управо на териротији ове градске општине.

О предностима дуалног образовања говорили су проф. др Габријела Грујић, директорка Канцеларије за дуално образовање, Ана Грчић студент проректор Универзитета у Београду, као и  представници студентских организација Факултета организационих наука,  Машинског, Математичког, Филозофског и Физичког факултета, који су говорили о повезивању и сарадњи привреде са високошколским установама.