Пројекaт „Заједно и безбедно кроз детињство“ у новобеоградским школама

slika slika slika slika slika

Градска општина Нови Београд данас је била домаћин састанка директора основних и средњих школа са територије општине, као и представника Станице полиције Нови Београд, поводом спровођења Пројекта “Заједно и безбедно кроз детињство“.

Реч је о заједничком пројекту Министарства просвете Републике Србије и Министарства унутрашњих послова.

Састанку у ГО Нови Београд организованом пред почетак нове школске године, пристуствовали су и представници Центра за социјални рад – Одељења Нови Београд. 

Старешине полицијске станице предочиле су присутнима начин поступања у случајевима заштите ученика, запослених као и самих школских објеката на територији Новог Београда.

Договорено је да полицијски службеници у основним и средњим школама организују радионице на претходно договорене теме из области безбедног одрастања.

Пројекат “Заједно и безбедно кроз детињство“, усмерен је ка подизању свести ученика о последицама насилног понашања у стварном и виртуелном окружењу, као и о начинима подршке уколико до насиља дође. Неопходно је да деца препознају различите видове насиља и дискриминације, али и да науче како да ненасилно реше конфликте.

Полицијски службеници ће, такође, у сарадњи са наставницима, спровести и едукативне радионице из области безбедности у саобраћају као и начину понашања у случајевима ванредних ситуација.

Председник општине Бојан Бован, истакао је да ће ГО Нови Београд као и током целе претходне године, блиско сарађивати са директорима школа, како на пољу безбедности, тако и на пољу решавања других проблема са којима се школе суочавају.