Признање за акцију „Зелени Нови Београд“

slika slika slika slika slika slika slika

Председнику Градске општине Нови Београд Бојану Бовану, директор ЈКП „Зеленило-Београд“ Душан Тојагић, уручио је данас Захвалницу за допринос у озелењавању Београда.

„Зеленило“ је ове године постигло рекорд, па ће тако у односу на нешто више од 5.000 садница, колико су садили претходних година, ове сезоне Београд бити богатији за чак 17. 114 стабала.

Кад је реч о донаторским садницама, Мирјана Обућински из „Зеленила-Београд“ је нагласила да је у сезони јесен-зима 2023/2024, кроз различите врсте донаторских садњи, посађено 1.433 стабала у граду.

На малој свечаности у Парку „Ушће“, поред признања које је „Зеленило-Београд“ за учешће у акцијама озелењавања уручило представницима друштвено одговорних компанија и амбасада, истакнут је и велики допринос Градске општине Нови Београд.

Према речима председника Бована, који је тим поводом са директором Тојагићем засадио дрво на зеленој површини поред Булевара Николе Тесле, ово је још једна потврда да је акција „Зелени Нови Београд“ постигла свој циљ.

-Прикупили смо више од седам милиона динара које су компаније и појединци уплатили на наменски рачун општине и од донаторских средстава купили 285 одраслих, „школованих“ стабала, која су већ почела да листају и која ће овог пролећа и лета допринети мањем загађењу и лепшем изгледу новобеоградских булевара – рекао је Бован.

Председник је позвао компаније да и даље уплаћују новац на наменски рачун општине, јер ће акција „Зелени Нови Београд“ у сарадњи са донаторима, грађанима и стручњацима „Зеленила“, бити настављена на јесен.

-Наставићемо мисију оплемењивања Новог Београда како би зеленило одржало баланс убрзаној станоградњи и порасту броја аутомобила на улицама и како бисмо простор у ком наши суграђани најрадије породично бораве, учинили још лепшим и здравијим – рекао је Бован.