Превенција безбедности мотоциклиста на улицама Новог Београда

slika slika slika slika slika slika slika

Испред зграде Градске општине Нови Београд, Асоцијација за безбедност мотоциклиста у саобраћају одржала је јуче, 23. априла, презентацију безбедности мотоциклиста као једне од најугроженијих категорија возача.

Презентацији је присуствовао и председник општине Бојан Бован који је поздрављајући учеснике презентације истакао да је Градска општина пре неколико дана добила признање Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије као најактивнија самоуправа у области безбедности саобраћаја, те да ће ове године активност локалног Савета за безбедност саобраћаја бити посебно посвећена мотоциклистима.

-Највећа смо општина, имамо највећи број аутомобила и доста саобраћајних незгода, али на срећу ти бројеви нису толико трагични и надам се да неће бити – рекао је Бован.- Кад је реч о мотоциклистима, они су, нажалост, веома угрожени. Те несреће су у великом проценту са трагичним последицама и већ смо их имали, чим је почела сезона вожње мотоцикала – нагласио је председник општине.

Бован је додао да ће у Савет за безбедност саобраћаја општине Нови Београд који и спроводи активности везане за превенцију саобраћајних незгода и унапређење безбедности на улицама Новог Београда, добити још једног члана управо из Асоцијације за безбедност мотоциклиста.

Ту асоцијацију у Савету представљаће њен председник, др Владимир Јевтић.