Председнику Бовану уручено признање за подршку Олимпијади пензионера

slika slika slika slika slika slika slika slika

Градска општина Нови Београд била је покровитељ „Треће београдске олимпијаде спорта и рекреације пензионера”, која је данас одржана у Хали спортова „Ранко Жеравица”.

У име Градске организације пензионера, њена предсеница Ружица Белановић, уручила је Плакету председнику Бојану Бовану за подршку спортском надметању наших најстаријих суграђана који су се такмичили у пет спортски дисциплина: кошарци, фудбалу, шаху, пикаду и штафети.

Свечано уручење плакете, као и медаља и пехара најбољим екипама, одржано је у Студентском граду на Новом Београду.

Председник Бован доделио је признања првопласираним екипама за сваку дисциплину, док су медаље за друго и треће место уручиле директорка Предшколске установе „11.април“ Јелена Дубљевић и директорка Центра за бригу о старима деци и особама са инвалидитетом „Нови Београд“ Милка Миловановић Минић.

Обе те установе подржале су организацију тог масовног такмичења у ком је учествовало 360 пензионера из свих 17 градских општина, а малишани ПУ учествовали су и у ревијалном делу програма у „Жеравици“.

Трећу београдску олимпијаду спорта и рекреације пензионера, у преподневним часовима отворио је председник Привременог органа Града Београда Александар Шапић, а учеснике манифестације поздравио је и директор Фонда ПИО Реља Огњеновић.