Председник Бован јуче отворио такмичарски дан на Међународном шаховском турниру „Трофеј Београда“

slika slika slika

Председник општине Нови Београд Бојан Бован, јуче је отворио такмичарски дан на 36. Међународном отвореном првенству у шаху „Трофеј Београда“.

Престижно надметање у организацији Шаховског савеза Београда и под покровитељством Секретаријата за спорт и омладину Београда и Шаховског савеза Србије, одржава се у згради „Борбе“ од 26. новембра до 3. децембра.

Част да на овом престижном традиционалном такмичењу повуче „потез дана“, председнику Бовану припала је на основу његовог личног ангажмана, подршке и популаризације ове игре у новобеоградским школама у којима се одржава Шаховска Арена спорт лига.

-Велика ми је част што могу да повучем данашњи први потез и тако отворим такмичарски дан, jer Нови Београд у последљих годну дана поклања изузетну пажњу шаху. Партнери смо Arena Channels grup, која други пут ове године организује Шаховску лигу у новобеоградским основним школама и спремни смо да пружимо помоћ како шаховским клубовима тако и свим видовима спорта, било да је реч о школском спорту или спортским клубовима – рекао је Бован.     

За „Трофеј Београда“ на ком су у протеклих 35 година учестовали и побеђивали највећи мајстори шаха, ове године бори се готово 200 учесника из више од 20 шаховских федерација.

У просторијама „Борбе“ на Тргу Николе Пашића, отворена је нова сала под називом „Иво и Глига“, као подсећање на новбеловца Иву Андрића и шаховског велемајстора Светозара Глигорића, јер су како је приликом отварања рекао директор турнира Андрија Јоргић, њихове блиставе каријере везане управо за издања тог својевремено најугледнијег издавачког предузећа.