Председик општине Бојан Бован отворио ново паркиралиште „Бежанијска коса“

slika slika slika slika slika

Са паркиралиштем „Бежанијска коса“, као и недавно отовреним париг простором у овкиру Тржног центра „Стари Меркатор“, општина Нови Београд је у последњих годину и по дана добила више од 2.100 нових паркинг места – рекао је председник општине Нови Београд Бојан Бован који је данас отворио ново паркиралиште са 85 паркинг места.

Паркиралиште на Бежанијској коси, ЈКП „Паркинг сервис“ Београд, изградило је на раскрсници улица др Хуга Клајна и Исмета Мујезиновића, на површини од 3.595 квадратних метара, у непосредној близини пијаце и недалеко од главног улаза у Ново бежанијско гробље. Улаз и излаз возила је из улице Исмета Мујезиновића.

-„Паркинг сервис“ је на овом паркиралишту омогућио бесплатно паркирање првих 15 минута, што ће највише одговарати посетиоцима оближњих објеката – рекао је Бован, додајући да је реч о потуно техничи опремљеном паркиралишту у близини локација које с обзиром на услуге које обављају, захтевају добар приступ.

– У непосредној близини се налази Центар за дневни боравак особа са посебним потребама, а на другој страни улице др Хуга Клајна завршава се изградња Центра за рани развој деце и инклузију, па је претпоставка да ће највећи број корисника паркиралишта радним даном бити управо запослени и корисници ових центара, односно посетиоци стамбеног комплекса, док ће викендом то бити посетиоци пијаце- нагласио је председник општине.

Од 85 паркинг места, четири су намењена за паркирање возила особа са инвалидитетом, а два су предвиђена за постављање електро-пуњача, за пуњење електричних возила.

Цена првог започетог сата паркирања је 50 динара, сваког следећег 100 динара, а цена дневне карте износи 1.000 динара..

Понуђене су и две врсте месечних претплата, ноћна која кошта 3.000 динара и целодневна по цени од 10.000 динара.

Плаћање може да се обави на два наткривена наплатна места у близини пешачког коридора као и на благајни, припејд картицом или путем мобилне апликације „Паркинг сервис“.