Празнична изложба стваралаштва особа са инвалидитетом

slika slika

Општински Центар за бригу о старима, деци и особама са инвалидитетом „Нови Београд“ уз подршку TC Delta city, је током празника 15. и 16. фебруара, организоваo изложбу радова особа са инвалидитетом, корисника удружења особа са инвалидитетом Плава шкољка, Звезда, Друштво за дечју и церебралну парализу и Талос,  њихових родитеља и сарадника.

– Нама је најважније да нас људи виде и разумеју. То је за нас увек додатна мотивација да наставимо да се боримо за нашу децу и њихову видљивост – рекла је Надица Блажић, родитељ и председница Удружења самохраних родитеља особа са инвалидитетом „Плава шкољка“.

У празничној атмосфери, посетиоци тржног центра су имали прилку да се упознају са уметничким стваралаштвом особа са инвалидитетом и да добију додатне информације о могућностима како да подрже и помогну рад удружења и креативне пројекте.

– Основна улога општинског Центра за бригу о старима, деци и особама са инвалидитетом „Нови Београд“ је да повезује рањиве групе наших грађана са значајним актерима заједнице у циљу остваривања њихових права и квалитетнијег функционисања у свакодневном животу. Видљивост особа са инвалидитетом у заједници је први корак ка њиховој стварној интеграцији у заједницу а наш задатак је да стварамо прилике за то – рекла је в.д. директора центра Милка Миловановић-Минић.