Позив Новобеограђанима да се укључе у тим волонтера за заштиту животиња

slika slika slika slika slika slika slika

Председник Градске општине Нови Београд Бојан Бован и председник Удружења Animal Rescue Serbia (ARS) Александар Гаврић, упутили су данас заједнички позив Новобеограђанима да се укључе у локални тим волонтера за заштиту животиња.

Испред зграде ГО Нови Београд, потписан је Протокол о сарадњи којим је општина постала партнер у заштити животиња на својој територији, као и у формирању локалног тима волонтера са логом АРС НБГД.

–  АРС НБГД бавиће се проблемима заштите животиња и едуковањем грађана, пре свега младих, како да постану одговорни власници кућних љубимаца – рекао је Бован после потписивања протокола.

Он је додао да Општина Нови Београд жели да буде део овог пројекта, да чувамо кућне љубимце, да их правилно гајимо и да нашу децу учимо како треба поступати са кућним љубимцима.

Тим АРС НБГД како је најављено после потписивања протокола, биће формиран након Скупштине волонтера АРС НБГД, која ће бити организована у сали општине Нови Београд 31. октобра, а на коју ће бити позвани сви љубитељи животиња са Новог Београда.

Једна од првих заједничких акција биће кампања „Покупи да те се пас не стиди“, којом ће грађани путем плаката залепљених на улазе зграда бити позвани да воде рачуна о хигијени.

Акција „Мјау вау експерт“, која је такође у плану на Новом Београду, намењена је  управо најмлађим становницима општине.

-Волонтери АРС НБГД анимираће децу и подучавати их како да буду безбеднији у контакту са животињама, како да постану што одговорнији власници кућних љубимаца или како да међу вршњацима препознају оне који показују знаке насиља над животињама – изјавио је Бован.