Поводом Дана примирја, у Блоку 45, вече посвећено Леди Пеџет    

Градска општина Нови Београд, у понедељак 13. новембра у 18 часова, поводом Дана примирја,  организује у Блоку 45, у просторијама Месне заједнице „Сава“- Јурија Гагарина 221  „Сећање на Дан победе у Великом рату и добротворку Леди Лејлу Пеџет“ .

Меморијално вече које се реализује у сарадњи Новобеоградске културне мреже (НБКМ) и Центра за бригу о старима, деци и особама с инвалидитетом, отвориће председник општине Нови Београд Бојан Бован.

О огромном доприносу и личном ангажовању Лејле Пеџет за Србију у оквиру медицинских мисија, говориће историчар Дејан Ристић, врсни познавалац историјског контекста Великог рата и поштовалац лика и дела ове даме аристократског порекла.

Књижевница Марија Микетић, ауторка недавно објављене биографске саге о Леди Пеџет, под називом „Поноћно светло“, говориће о пожртвовању енглеске хероине у време ратних страдања српског народа у којима се лично ангажовала као болничарка. 

Скупу ће се обратити и председник УБНОР-а Ранко Спалевић.

Модератор програма је новинарка и књижевница Виолета Димитрић.

Улаз је слободан, а организатори позивају грађане и медије да испрате догађај и подсећање на осведочене пријатеље Србије, који су својим хуманим делима оставили историјски траг у српском народу. У групи пријатеља Србије који  заслужују историјско памћење је и Леди Пеџет.