Поводом пола века постојања Дома културе „Студентски град“, захвалница и председнику општине Бојану Бовану

slika slika slika slika slika slika slika

Дом културе „Студентски град” (ДКСГ) Свечаном академијом, обележио је синоћ 50 година од оснивања.

У Великој сали Дома културе изведен је пригодан програм, а захвалницу за успешну сарадњу и подршку у раду, поред осталих институција, установа и појединаца, в.д. директора ДКСГ, др Дубравка Томић, уручила је и председнику Градске општине Нови Београд Бојану Бовану.

Свечаности су поводом пола века постојања ове престижне установе културе, поред некадашњих и садашњих радника и студената који живе у Студентском граду, присуствовали и представници Министарства посвете, високошколских установа, установа основног и средњег образовања, установа студентског стандарда, као и епископ новобрдски Иларион.

Програм је отворио хор „Тхе Интернатионал Белграде Сингерс Цхоир”, интонирањем химне Републике Србије „Боже правде” и студентске химне „Гаудеамус игитур”.

Присутнима су се потом обратили директрорка др Дубравка Томић и помоћник министра просвете, сектора за високо образовање Министарства просвете Републике Србије, др Александар Јовић.

У наставку програма приказан је кратак филм „Прича о нама”, у продукцији ДКСГ, а свечаност су плесним и певачким нумерама увеличали и наступи састава „Тангуанго” .