Потписан уговор о гасификацији дела Новог Београда који није покривен топловодом

slika slika slika slika slika slika

Председник Градске општине Нови Београд Бојан Бован и директор ЈП „Србија гаса” Душан Бајатовић, потписали су данас са фирмом „ДМ инвест“ уговор о изградњи гасовода на териротији општине Нови Београд који није покривен топловодом.

Потписивању уговора у згради Градске општине, који је у име ДМ „Инвеста“ потписао директор те фирме Радослав Милићевић, присуствовао је и градски менаџер Београда Мирослав Чучковић.

Уговор се односи на трасу гасовода у дужини од 106 километара којом ће   могућност прикључка добити блокови 13, 18, 25 и 64, као и корисници на локацијама Ушће, Тошин бунар, Привредној зони Ауто-пут и насељима Бежанија 2-Ледине, Бежанија и Бежанијска коса.

Председник општине Бојан Бован је истакао да ће изградњом гасовода у деловима Новог Београда који немају топловод, систем грејања на тој општини бити потпуно заокружен.

-Гасовод ће омогућити квалитетнији и комфорнији систем грејања у тим углавном рубним деловима Новог Београда, с обзиром на то да грађани данас као енергент користе дрва, пелет или угаљ, а урадићемо доста и на заштити животне средине, јер је током зимског периода, због таквог система грејања, ваздух у тим насељима доста загађен – рекао је Бован.

Председник општине се захвалио Граду Београду који је омогућио да план о изградњи гасовода тече доста брзо и додао да ускоро следи израда пројектне документације, а затим и извођење радова по фазама.

Директор „Србија гаса“ Душан Бајатовић је нагласио да ће после изградње гасовода на Новом Београду, а с обзиром на то да су недавно почели и радови на изградњи гасовода на Звездари, цела територија Београда бити потпуно гасификована.

Цео пројекат на Новом Београду, према речима Бајатовића, вредан је 11 милиона евра, а од укупне дужине гасовода, 83 километра су средњег и ниског притиска.

-Проблема са дозволама на Новом Београду неће бити, што значи да период градње кад она почне, неће трајати више од годину дана, чиме ће фактички гасификација Београда бити у потпуности завршена – рекао је Бајатовић.