Подршка здравом и безбедном окружењу за свако дете

Општински Центар за бригу о старима, деци и особама са инвалидитетом „Нови Београд“, успоставио је чвршћу сарадњу са Предшколском установом „11. април“, уз прецизирање заједничких активности у креирању здравог, безбедног и подстицајног окружења за сваког малишана.

Протокол о сарадњи две установе,  у уторак, 21 фебруара, у згради општине, потписале су Милка Миловановић Минић, директорка општинског Центра и Јелена Дубљевић, директорка Предшколске установе.

За кориснике општинског Центра, услуге ће бити бесплатне, а подразумеваће организовање стручних скупова, уз учешће родитеља и запослених у новобеоградским школама, као и стручњака из области педагогије, психологије, логопедије, дефектологије, права.

Према речима Миловановић Минић, заједничке активности Центра и ПУ „11. апрл“, односиће се, између осталог, на подизање свести о опасностима којима су малишани изложени у свету дигиталне технологије, па ће тако прва заједничка трибина бити организована на тему штетног деловања прекомерне употребе екрана на развој детета.

Јелена Дубљевић је истакла да овакав вид сарадње доприноси подизању свести о обавезама које друштво има према најмлађима, те да је неопходно да подршка деци и породици буде континуирана.