Подршка социјалној интеграцији младих без родитељског старања

slika

Центар за бригу о старима деци и особама са инвалидитетом „Нови Београд“, подржаваo je рад удружења „Звезда“ од самог његовог оснивања, посебно кад је реч о пројекатима економског оснаживања младих без родитељског старања.

То је поводом 10 година постојања Центра за интеграцију младих без родитељског старања „Звезда“, изјавила Милка Миловановић Минић, директорка општинског Центра.

Она је додала да су у просторијама општинског Центра, деца „Звезде“ украшавала своје прве свеће, савладавала квилинг технику украшавања честитки и креирала прве комаде накита за своје самосталне продајне изложбе.

Деценија постојања „Звезде“ обележена је 11. марта у Београду, а скупу је присуствовало и 76 младих који су прошли кроз програм подршке „Кућа могућности у Београду, Крагујевцу и Нишу“. Програм је реализовао тим стручњака Центра „Звезда“, предвођен председницом и оснивачем Тањом Дражиловић.

Општина Нови Београд,  према речима Миловановић Минић, наставиће да пружа подршку младима без родитељског старања који излазе из система резиденцијалне бриге, да нађу своје место у друштву и да, како је нагласила, досегну своје снове.