Подршка родитељима деце са тешкоћама у развоју

slika slika slika

Родитељима деце са тешкоћама у развоју потребна је стална подршка заједнице, али су им потребни и дружење и заједничке активности – изјавила је директорка Центра за бригу о старима деци и особама с инвалидитетом „Нови Београд“, приликом састанка са председницом Удружења Центар за подршку Сведа, током ког је са председницом тог удружења Светланом Лукић, 18. марта, потписала и Протокол о сарадњи.

Према речима директорке, општински Центар је са различитим партнерима организовао веома посећене трибине које су наишле на позитивне реакције родитеља.

-С обзиром на проблеме, бригу и исцрпљеност с којом се суочавају родитељи деце са потешкоћама у развоју, желимо да сличних догађаја који ће им пружити предах, едукацију, размену искустава и пријатан амбијент, буде што више – нагласила је Миловановић Минић.

Светлана Лукић је изјавила да ће Удружење Сведа у сарадњи са општинским Центром бити део јединствене мреже подршке грађанима Новог Београда коју је Центар до сада изградио, те да ће се трудити да понуде креативна решења за радионице, обуке и трибине са родитељима, како би им олакшали свакодневницу и помогли им да буду најбоља подршка својој деци.

Састанку је присуствовала и мр Данијела Вуковић која је представила свој приручник „Угао родитеља: Планирање и реализација ИОП-а “.

На састанку је оцењено да је мр Данијела Вуковић, овим приручником, као особа са инвалидитетом, родитељима деце с потешкоћама у развоју, приближила правну регулативу у систему образовања и васпитања, као и најчешће ситуације из праксе које су предмет родитељских дилема.