Подршка младим талентима

slika slika slika

Председник Градске општине Нови Bеоград Бојан Бован, примио је јуче Александрију Митровић, младу и успешну атлетичарку са Новог Београда.

Александрија је ове године после шест година напорног тренирања и низа врхунских резултата, из категорије јуниора прешла у сениорски ниво такмичења у троскоку, као примарној дисциплини.

Прве тренинге Александрија је започела 2017. године у Атлетском клубу „Нови Београд“ тренирајући скок увис, да би касније прешла и на скок удаљ и троскок.

Ова млада атлетичарка освојила је укупно 15 медаља у свим категоријама на државним првенставима у троскоку.

На првенству Србије у апсолутној категорији 2023. освојила је златну медаљу и постигла лични рекорд у троскоку од 13.49 метара. Такође на Европском првенству за јуниоре ове године освојила је бронзану медаљу у троскоку.

Иако предано тренира, Александрија је ове године с одличним успехом завршила гимназију и уписала Филозофски факултет. 

-За врхунске резултате потребна су огромна лична одрицања, али и подршка породице, клуба и шире заједнице – рекао је председник општине и обећао да ће покушати да пронађе начин да Александрија добије стипендију која би њеној породици бар делимично помогла око трошкова одласка на стране и домаће атлетске  турнире.

Састанку са предсеником општине Бојаном Бованом, присуствовали су Александријин тренер Слободан Стојић, члан Општинског већа ГО Нови Београд Владимир Обрадовић, генерални секретар Атлетског клуба „Нови Београд“ Дејан Коцкар и председник Атклетског клуба Милош Гмитровић.