Подршка Центру за самостални живот особа са инвалидитетом Србије

slika slika slika

Директока Центра за бригу о деци, старима и особама са инвалидитетом  ”Нови Београд“ Милка Миловановић Минић и потпредседница Центра за самостални живот особа са инвалидитетом Србије (ЦИЛС) Мимица Живадиновић, потписале су у среду 13. септембра, Протокол о сарадњи којим се предвиђају заједничке активности приликом пружања подршке особама са инвалидитетом, како у Београду тако и широм Србије.

Центар за самостални живот особа са инвалидитетом Србије окупља особе са различитим врстама првенствено телесног инвалидитета и у раду се значајно ослања на подршку локалних самоуправа.

-Наш заједнички циљ је разумевање, унапређење и заштита права особа са инвалидитетом на локалном и националном нивоу укључујући и рад са њиховим породицама, као и повезивање са установама у систему здравства, образовања и социјалне заштите на територији града Београда и Републике Србије – истакла је директорка општинског Центра Милка Миловановић Минић.

У склопу те сарадње у просторијама општинског Центра, а уз подршку општине Нови Београд, организована је тродневна обука за персоналне асистенте.

-Обучени персонални асистенти директно утичу на квалитет живота особа са инвалидитетом и њихову интеграцију у друштвену средину, јер је реч о особама које већи део дана не могу самостално да се брину о себи – нагласила је Мимица Живадиновић, потпредседница ЦИЛС-а.