Почео јесењи циклус спортских радионица за особе са инвалидитетом

slika slika slika

Центар за бригу о старима, деци и особама са инвалидитетом „Нови Београд“ уз подршку општине Нови Београд, наставља да организује бесплатне спортске радионице за особе са инвалидитетом и чланове њихових породица у просторијама центра, у улици Народних хероја 42.

Спортске активности за особе са инвалидитетом се као и ранијих година организују у сарадњи  са Савезом  за  церебралну и дечију парализу града Београда, тако да ће заинтересовани са територије целог града моћи да се придруже тим радионицама, забављају се и играју, а пре свега јачају своје самопоуздање и контакте са заједницом.

Директорка Општинског Центра Милка Миловановић Минић, напомиње да је веома значајна регистрација спортских клубова особа са инвалидитетом на територији града Београда, кад је реч о даљој интеграцији и учешћу што већег броја чланова савеза у будућим спортским манифестацијама и такмичењима.

-Циљ нам је да будемо подршка младима са инвалидитетом и њиховим породицама да буду активни чланови заједнице која их разуме и подржава. Боћање, као један од тих дисциплина доприноси повезивању младих типичног развоја и међусобно их спаја. Удружујући ресурсе, општински Центар је подршка Савеузу за церебралну и дечију парализу Београда у реализујији дела њихових програмских активности – истиче Милка Миловановић Минић.