Почели припремни радови на гасификацији Новог Београда

slika slika slika slika slika slika slika

Председник Градске општине Нови Београд Бојан Бован обишао је у уторак, 23.априла, припремне радове на гасификацији дела Новог Београда.

У близини Кванташке пијаце, извођач радова ДМ „Инвест“ почео је рашчишћавање трасе гасовода и постављање цеви такозваног челичног вода, којим ће према раније утврђеном плану, на гасовод бити прикључени прво становници Ледина.

Траса гасовода на Новом Београду обухвата укупно 106 километара челичног и такозваног пластичног вода.

Према уговору потписаном између ГО Нови Београд и „Србијагаса“, могућност прикључка на гас добиће житељи у блоковима 13, 18, 25 и 64, Ушће, Тошин бунар, привредна зона Ауто-пут, Бежанија 2-Ледине, Бежанија и Бежанијска коса.

Екипе које чине представници Општине Нови Београд и „Србијагаса“ у последња два месеца, према речима председника Бована, обилазе насеља на будућој траси и проверавају број заинтересованих за прикључак на гас.

-Насеље Ледине има највише поједниначних прикључака – изјавио је Бован. – Свако домаћинсво информишемо о условима за прикључење, а Инвеститор пројекта „Србијагас“, омогућио је корисницима да уколико се за то одлуче у овој фази радова, са њима потпишу предуговор и тако добију 20 одсто нижу цену прикључка од садашње цене, али и од цене која буде на снази кад год да се одлуче за овај вид грејања.