Почеле припреме за пролећну Мини шаховску олимпијаду

slika

Oпштински Центр за бригу о старима, деци и особама са инвалидитетом „Нови Београд“ и Удружењe пензионера општине Нови Београд, потписали су протокол о сарадњи којим се дефинише заједнички рад, a прва заједничка активност биће организовање Мини олимпијаде у шаху за најстарије суграђане.

Протокол су у просторијама Центра, у Народних хероја 42, у уторак 14. марта, потписале председница организације пензионера Ружица Белановић и директорка Центра Милка Миловановић Минић.

Миловановић Минић је истакла да је сваки пети становник  Србије старији од 65 година, те да општина Нови Београд кроз различите бесплатне спортско-рекреативне програме, доприноси  квалитетнијем животу најстаријих. Сарадња са Удружењем пензионера, према њеним речима, усмерена је на заједничке програме који доприносе активном старењу.

Припреме за организовање Мини олимпијаде у шаху су већ почеле, а овом такмичењу, како је речено приликом потписивања протокола, учествоваће и млади са инвалидитетом. Присуство младих са инвалидитетом који су неретко корисници ПИО Фонда, како је рекала Ружица Белановић, председница Удружења пензионера Новог Београда и чланица Градског Већа Београда, значајно је и због неопходности међугенерацијске сарадње и солидарности. Вид те сарадње било је и присуство чланова Удружења пензионера ГО Нови Београд на боћарској радионици за особе са инвалидитетом који организује Општински центар.