Пијаца „Стари Меркатор“ добија 50 нових паркинг места

slika slika slika slika

Председник општине Нови Београд Бојан Бован, директор Јавно комуналног предузећа „Београдске пијаце“ Бојан Бајагић и представник Удружења пијачних продаваца „Опстанак“ Срђан Праштало, обишли су данас започете радове на реконструкцији паркинга у оквиру Тржног центра „Стари Меркатор“, који треба да добије 50 нових места за паркирање.

Новим паркинг простором у ТЦ „Стари Меркатор“ испод пијаце, управљаће ЈКП „Београдске пијаце“, чиме ће, како је истакнуто током обиласка радова, ово комунално предузеће заокружити систем квалитетне комуналне услуге на овој локацији.

-Отварање нових паркинг места од великог је значаја за становнике Новог Београда, како у погледу растерећења саобраћајне гужве у овом прометном делу Новог Београда, тако и у погледу унапређења комуналене услуге, односно лакшег доласка и купувине на овој веома посећеној пијаци – рекао је председник Бован.

Нова паркинг места ће како је истакао Бован, бити доступна суграђанима било да купују на пијаци или у неком од околних локала.

ЈКП „Београдске пијаце“ Београд је у сарадњи са општином Нови Београд, предузећим „Београд пут“ и „Зеленилом Београд“, прошле године завршило радове на уређењу пијаце „Стари Меркатор“. Ниво услуге на површини већој од 2.000 метара квадратних, колико обухвата та пијаца, значајно је унапређен, како за закупце, тако и за грађане Новог Београда. Постављена је нова пијачна опрема са 144 тезге и сређени локали унутар пијаце.