Општини Нови Београд Захвалница Факултета драмских уметности

slika slika slika

Факултет драмских уметности у Београду (ФДУ) јуче је прославио јубилеј-75 година од оснивања. Тим поводом председнику општине Бојану Бовану, декан ФДУ проф. Милош Павловић уручио је Захвалницу Градској општини Нови Београд, за успешну сарадњу и изузетан допринос раду Факултета драмских уметности.

Централна прослава јубилеја ФДУ одржана је на сцени „Мата Милошевић“, уз присуство професора, стручних сарадника, студената драмских уметности, као и представника Секретаријата за културу града Београда и Министарства просвете Републике Србије.

У саопштењу ФДУ наводи се да је овај факултет кроз своју историју био светионик креативности и стуб културе, те да су генерације талентованих појединаца прошле кроз ходнике овог факултета и обогатиле свет уметности својим јединственим доприносима.

Декан ФДУ Милош Павловић, изјавио је да тај факултет није само место где се преносе знања и вештине, бећ и духовно уточиште које обликује генерације уметника, али и научнике, омогућавајући им да својим умећем допру до срца публике.