Нови Београд добио признање за најактивнију локалну самоуправу у Србији, за безбедност у саобраћају

slika slika slika slika slika

Градска општина Нови Београд добила је данас признање Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије, за рад у области безбедности у саобраћају на територији Новог Београда.

Признање „Најактивнија локална самоуправа у 2023. години“, председнику општине Бојану Бовану, уручено је на 19. Међународној конференцији „Безбедност саобраћаја у локалној заједници (БСЛЗ)“, која се одржава на Златибору, од 17. до 20. априла.

Градска општина је током 2023. годинe организовала низ трибина, едукативних радионица и занимљивих такмичења за децу, како би најмлађи научили основна правила понашања у саобраћају.

Посебне трибине организоване су за васпитаче и учитеље, најстарије суграђане, а манифестације попут „Бициклијаде“, поред рекреативних садржаја, биле су посвећене и безбедности бициклиста у саобраћају.

Током уручења награде истакнуто је да је Градска општина Нови Београд формирањем Савета за безбедност саобраћаја на путевима Градске општине Нови Београд: „Школски пример ко све треба буде члан тог савета, односно које све институције и установе треба да имају свог представника у том савету“.

На свечаном отварању конференције, в. д. директора Агенције за безбедност саобраћаја Бранко Стаматовић, истакао је да је једна од најбитнијх тема конференције Стратегија безбедности саобраћаја Републике Србије за период до 2030, године, као и пратећи Акциони план.

Он је нагласио да ће се у току конференције говорити о резултатима оствареним у претходној години, као и о будућим плановима и пројектима и позвао све присутне да учешћем у панелима и дискусијама дође до закључака који ће унапредити саобраћајни систем.