Општина Нови Београд прва у Србији омогућила плаћање административних такси платним картицама

slika slika slika

Општина Нови Београд од данас је прва општина у Србији, и у региону, у којој је плаћање административних такси могуће и платним картицама. Захваљујући развијеном софтверском решењу, грађани ће услуге плаћања административних такси, моћи да обаве у целости једноставно и брзо на једном шалтеру.

– Прва смо Општина у земљи која је применила систем плаћања такси платним картицама, што ће грађанима значајно олакшати и убрзати ову врсту услуге. Ово није први пут да смо у многим стварима први у Србији, између осталог, и у увођењу плаћања административних такси платним картицама на услужним шалтерима Општине. Сматрам да је ово јако битна ствар и позивам све општинске Управе да крену стопама општине Нови Београд – рекао је председник општине Нови Београд Александар Шапић.

Овај пројекат резултат је заједничке сарадње општине Нови Београд, компаније Avantech и Војвођанске банке.

– Војвођанска банка један је од пионира у увођењу савремених софтверских система који олакшавају послове и трансакције наших клијената. Уштеда времена, новца, већа сигурност и транспарентност само су неке од главних предности које овакав систем нуди. Због тога бих желео да изразим велико задовољство, јер је управо наша банка помогла један овако важан пројекат. Уверени смо да је он само први у низу на путу модернизације свих општина у нашој земљи – истакао је Милорад Никић директор функције Оперативни послови Војвођанске банке.

Општина Нови Београд је лидер када је реч о дигиталним и онлајн сервисима за грађане, а као најбоље урбанистички уређена општина у Србији са великим бројем домаћих и страних фирми које се налазе на њеној територији, Нови Београд је и општина са највећим бројем администратиних плаћања у нашој земљи.