Општина Нови Београд прославиће свој 76. рођендан са грађанима, у блоку 45

Градска општина Нови Београд, у четвртак, 11. априла, прославиће 76. рођендан са грађанима у блоку 45.

Занимљив вишесатни програм поводом Дана општине, почеће у 12 часова у просторијама Новобеоградске културне мреже (НБКМ) у Месној заједници „Сава“ и биће завршен концертом певачице Зое Кида, ком ће претходити главни и пратећи програми на отвореном.

На Централној свечаности поводом Дана општине, у свечаној сали НБКМ, Јурија Гагарина 221, у 12 часова, присутнима ће се обратити председник општине Нови Београд Бојан Бован.

Председник Бован, потом ће уручити плакете партнерима, пријатељима и донаторима акције „Зелени Нови Београд“, коју је општина успешно водила у претходном периоду.

У том делу свечаности, присутни ће моћи да погледају изложбу „Нови град! Ко ће још да живи на овом песку“ историчара Драгана Милошевића, која приказује труд и ентузијазам с којим је омладина из целе тадашње Југославије, током омладинских радних акција градила Нови Београд, као и видео пројекцију садашњег изгледа Новог Београда, као најмногољудније и најурбаније општине у Србији.

Програм у сали биће пропраћен наступом Гудачког квартета „Интермецо“.

Модератор програма и у сали и на отвореном биће глумица Даница Тодоровић.

Програм на отвореном почеће у 13 часова, наступом оркестра Министарства унутрашњих послова, који ће после химне Републике Србије извести популарне песме из свог репертоара.

У 13.30, наступиће хор вртића „Звончићи“ и „Сунце“, затим КУД „Јелече“ и КУД „Талија“ са неколико својих атрактивних фолклорних извођења, а затим ће на бину изаћи школски хорови ОШ „Бранко Радичевић“ и школе „Кнегиња Милица“, као и малишани вртића „Исток“, који ће извести представу.

Наступ певачице Зое Кида на програму је од 14.30 до 15.30 часова.

Од 13 часова, до почетка концерта Зое Кида, одвијаће се и пратећи програми за децу.

У зони спорта ђаци новобеоградских школа надметаће се у скакању у врећи и другим занимљивим дисциплинама, а у зони циркуса уживаће у занимљивим тачкама аниматора.

Деца Предшколске установе „11. април“ одржаће изложбу ликовних радова на тему „Слике из комшилука“, док ће Завод за заштиту природе Србије, одржати еколошку радионицу у којој ће ученици новобеоградских школа, поред основних поука како да чувају животну средину, са представницима ове установе и наставницима, садити саксијско цвеће.