Општина Нови Београд позива суграђане на прву породичну бициклијаду

slika

Градска општина Нови Београд,  7. маја, организује „Новобеоградску породичну бициклијаду“ и позива суграђане као и госте из других општина на дружење и вожњу бицикла, у Парку Ушће код споменика „Вечна ватра“, од 11 до 14 часова, 

Поред афирмације породчног окупљања и здравог стила живота, Нови Београд овом манифестацијом жели да допринесе да најмлађи суграђани уз помоћ стручњака и својих родитеља, савладају вештину управљања бициклом и науче како да безбедно учествују у саобраћају.

Пре почетка трочасовног атрактивног програма, већ од 10 часова, посетиоцима ће бити доступан бесплатан лаки сервис бицикла, штеловање кочница и мењача и замена ситног потрошног материјала.

Званично отварање манифестације је у 11 часова.

Од 11.10 до 11.30, предвиђена је демонстрација вожње на ваљцима и тренажерима, са могућношћу тестирања и обуке деце за вожњу бицикла.

Представа „Мала школа саобраћаја“, на програму је  од 11.30 до 12 часова,  

Трке гуралица, БМХ акробације и такмичења на тренажерима су од 12 до 12.45, а „пуж такмичење“ од 12.45 до 13 сати.

Од 13 до 13.30, биће приказана представа „Пажљивко“,  а затим ће  сви учесници бити позвани на заједничку вожњу бициклима.

Награде за најспретније на полигону, биће додељене у термину од 13.50 до 14 сати.

Идеја организатора је да „Новобеоградска бициклијада“ која се ове године организуе први пут, заживи као манифестација која ће промовисати породичне вредности, радост окупљања и дружења деце и родитеља. 

У Београду ће током маја бити организовано више манифестација посвећених породици, а 15. маја обележава се и Светски дан породице.

Пријатељи прве „Новобеоградске  породичне бициклијаде“ су Агенција за безбедност у саобраћају, Бициклистички савез Београда и Спортско удружења Tour de Fun.