Општина Нови Београд позива грађане на прву породичну бициклијаду

Градска општина Нови Београд,  у недељу 11. јуна, организује „Новобеоградску породичну бициклијаду“ и позива суграђане као и госте из других општина на дружење и рекреативну  вожњу бициклима, у Парку Ушће код споменика „Вечна ватра“, од 11 до 14 часова, 

Поред афирмације породчног окупљања и здравог стила живота, Нови Београд овом манифестацијом жели да допринесе да најмлађи суграђани уз помоћ стручњака и својих родитеља, савладају вештину управљања бициклом и науче како да безбедно учествују у саобраћају.

Пре почетка трочасовног атрактивног програма, већ од 10 часова, посетиоцима ће бити доступан бесплатан лаки сервис бицикла, штеловање кочница и мењача и замена ситног потрошног материјала.

Званично отварање бициклијаде је у 11 часова, а до 11.30, предвиђена је демонстрација вожње на ваљцима и тренажерима као и обука деце за вожњу бицикла.

Представа „Мала школа саобраћаја“, на програму је  од 11.30 до 12 часова,  

Трке гуралица, БМХ акробације и такмичења на тренажерима су од 12 до 12.45.

После „пуж такмичења“ и представе „Пажљивко“, сви учесници ће у 13.30 часова,  бити позвани на заједничку, рекреативну вожњу бициклима.

Награде за најспретније на полигону, биће додељене у термину од 13.50 до 14 сати.

Идеја организатора је да „Новобеоградска породична бициклијада“, која се ове године организуе први пут, заживи као манифестација која ће промовисати породичне вредности и радост окупљања и дружења деце и родитеља. 

Пријатељи манифестацие су Агенција за безбедност у саобраћају, Бициклистички савез Београда и Спортско удружења Tour de Fun.