Општина Нови Београд организовала Сајам спорта за основце и новобеоградске спортске клубове  

slika slika slika slika slika slika slika slika slika slika

Председник Градске општине Нови Београд Бојан Бован данас је у Хали спортова „Ранко Жеравица“ отворио Сајам спорта за ученике четвртих разреда новобеоградских основних школа и спортских клубова са територије општине.

Сајам је организован у сарадњи са Спортским савезом Београда (ССАБ), а под покровитељством Града Београда – Секретаријата за спорт и омладину и има за циљ да се  кроз промоцију рада спортских клубова, деца подстакну на бављење спортом, добију ваљане информације и донесу одлуку који ће спорт да тренирају.

Новобеоградски Сајам спорта био је девети општински сајам на територији Београда, а учествовали су ђаци из више од 10 основних школа и чак 28 спротских клубова са седиштем на Новом Београду.

-Бавећи се спортом учите се задравом стилу живота и како да постанете добри људи – поручио је Бован раздраганим основцима, а представницима клубова да у општинском руководству имају подршку за укључивање деце у спортске активности, без обзира који спорт да је у питању.

Он је нагласио да ће општина у сарадњи са Спортским савезом Београда радити на редефинисању рада Спортског савеза Новог Београда.

Присутне је поздравио и председник Спортског савеза Београда Ђорђе Пејчић, који је нагласио да тај савез настоји да што већи број деце укључи у систем спорта.

У оквиру општинских сајмова, Спортски савез Београда у сарадњи са Олимпијском комитетом Србије, организује и активационо такмичење „Буди олимпијац“ који међу основцима промовише тимски дух, а школску омладину подстиче на редовну физичку активност.

У такмичењу „Мали олимпијац“ на Новом Београду,  најуспешнија је била екипа Основне школе „Борислав Пекић“, друго место су освојили ђаци школе „Кнегиња Милица“, а треће представици Основне школе „Драган Лукић“. Све три екипе су за своје школе освојиле спортске реквизите.

Поред Новог Београда, сајамови спорта одржани су до сада у Земуну, Лазаревцу, Гроцкој, Савском венцу, Звездари, Старом граду, Палилули и Обреновцу.