Општина Нови Београд обезбедила награде за 744 ђака, добитника „Читалачке значке“

slika slika slika slika slika slika slika slika slika slika slika slika slika slika slika

Градска општина Нови Београд наградила је и ове године ученике основних школа за љубав према читању, обезбедивши 744 књиге за ђаке добитнике „Читалачке значке“.

У конкуренцији за награду „Читалачка значка“, као симболу љубави према писаној речи и стицању знања, било је чак 2.129 ученика, највише у последњих 58 година, колико се додељује ученицима од другог до осмог разреда.

Подели признања Одељења библиотеке „Вук Караџић“ на Новом Београду, у препуном амфитеатру Политехничке академије, присуствовао је и председник општине Бојан Бован.

Бовану је уручена Захвалница Библиотеке „Вук Караџић“ за подршку једној од најлепших манифестација у Београду и Републици Србији.

-Нови Београд је поносан на то што има овако креативну, талентовану и лепу децу. Чули смо данас много лепих порука, а ја бих желео да догодине, у још већем простору, досегнемо бројку од 1.000 носилаца „Читалачке значке“, које ће општина с радошћу наградити – рекао је Бован.

Он је такође исказао дивљење према деци за креативност приликом вођења „Читалачког дневника“ у којима су ђаци, пуштајући машти на вољу, кроз цртеже, описе и разне врсте колажа, описивали књижевна дела прочитана током године.

– Желимо да се од наредне године Општина Нови Београд укључи и у награђивање деце чији су радови ушли у ужи избор за „Читалачки дневник“ – рекао је Бован.

У конкуренцији за награду „Читалачки дневник“ у ужи избор ушли су радови 40 ђака, а додељено је пет специјалних награда, такође највише до сада.

У име Библиотеке Града Београда, ђацима, родитељима, библиотекарима и наставницима, обратио се и помоћник директора те установе Марјан Маринковић, поруком да читање побуђује радост, љубав према животињама, учи нас да, како је рекао, волимо и цврчка и вука и мрава, али и да волимо друге људе.

Захвалсност свима који су допринели да ова манифестација Градске библиотеке најдуже траје баш на Новом Београду, у име организатора, изразила је и Смиља Тодорчевић, начелник Одељења библиотеке „Вук Караџић“ Нови Београд.

Захвалнице за подршку манифестацији организатори су доделили и начелници Управе ГО Нови Београд Оливери Вишњић, затим директорки Центра за бригу о старима, деци и особама са инвалидитетом Милки Миловановић Минић, као и Љиљани Китановић из Одељења за друштвене делатности Градске општине, за координацију и стални контакт са школама на Новом Београду и Библиотеком „Вук Караџић“.