Општина Нови Београд наградила је најуспешније ђаке основних и средњих школа са своје територије

slika slika slika slika slika slika

Општина Нови Београд је традиционално, и ове године, пригодним поклонима наградила ученике новобеоградских основних и средњих школа који носе титулу Вуковца, спортисте или ђака генерације. Класике домаће књижевности добило је 370 ученика основних и 40 ученика средњих школа са територије општине Нови Београд.

-Желим вам много среће у новим искушењима која вам долазе, како основцима тако и средњошколцима. Поновићу вам сада нешто што сте вероватно пуно пута чули од ваших наставника, професора и родитеља: уживајте у моментима у којима сте сада, јер ипак је ово најбезбрижнији део вашег живота и све што касније буде долазило изискиваће више обавеза, брига и све оно што један живот носи. Драго ми је што на нашој општини из године у годину имамо јако успешне младе људе који су у самом врху свега чиме се баве, и то је једно велико задовољство за мене који сам у овом периоду живота председник новобеоградске општине. Поред свих успеха које знам да ћете у животу даље остварити, желим вам и да постанете часни и поштени људи, јер то је оно што је и најбитније – поручио је председник општине Нови Београд Александар Шапић окупљеним ученицима.

На свечаној додели награда којој су присуствовали најуспешнији ученици 20 основних и шест средњих новобеоградских школа, поред награда у књижевним делима најбољи средњошколци добили су и сезонску карту за отворени базен “11. април”, коју ће моћи да користе свакод дана током целог лета. Ова картица за бесплатно пливање на базену “11. април” већ је подељена свим основцима са територије општине Нови Београд.

Општина Нови Београд на радост својих младих суграђана, већ годинама уназад, многим акцијама и бесплатним програмима које организује даје подршку младима и води бригу о њима, а наставиће да то чини и у будућности.