Општина Нови Београд и ове године организује манифестацију „Новобеоградско културно лето“

slika
Општина Нови Београд наставља традицију у организацији добро познате културне манифестације „Новобеоградско кутурно лето“ које ове године почиње 11.јула и први концерт који ћемо слушати је концерт бенда – EJO – Ethno Jazz Orchestra.
ЕЈО је бенд чију музику највише описује музика света. На репертоару су обраде традиционалних песама Балкана и ауторске нумере које су инспирисане фусион јазз, афричком музиком. музиком Балкана, а експериментишу И са другим жанровима који се могу пронаћи у њиховој музици.
Састав броји седам чланова и састоји се од музичара из Чачка, Суботице, Косовске Митровице и Руме, а то су вокали: Милица Добрић и Наташа Пејчић, клавијатуриста, аранжер и композитор- Стеван Милијановић, флаутиста и кавалиста- Александар Јован Крстић, басиста- Арманд Месарош, перкусиониста- Александар Алемпијевић и бубњар- Алекса Милијановић.
С обзиром на ситуацију са пандемијом вируса ове године, нажалост, сви концерти ће бити онлајн и можете их пратити сваке недеље у 20 часова на фејсбук и инстаграм профилима на линковима испод. Општина Нови Београд наставиће и у будућности да својим суграђанима приређује бесплатне културне садржаје на које су годинама уназад, на обострану радост, и навикли.
https://www.facebook.com/novobeogradska.mreza
https://www.instagram.com/uknbkm/