Општина Нови Београд финансирала је постављање ограде око школског дворишта ОШ „Марко Орешковић“

slika

Општина Нови Београд је у протеклом периоду финансирала радове на уређењу и поправкама више школа на својој територији, како би ђацима обезбедила боље и безбедније услове за рад и боравак у њима. У Основној школи „Марко Орешковић“, недавно је завршено ограђивање школског дворишта чиме је коначно решен вишегодишњи проблем. Иако је ово једна од најстаријих школа у Новом Београду, са великим школским двориштем и спортским тереном до сада није имала ограду, тако да је била веома небезбедна. У двориште школе могло је да се несметано улази, а посебну опасност представљала је и близина улице и паркинг околних зграда.

У школи је сада први пут ограђено двориште и постављена ограда у дужини од 240 метра. У једном делу, код игралишта, ограда је висока неколико метара како би спречила да лопта одлази преко, на оближњи паркинг. Школу је данас посетио Александар Шапић, председник општине Нови Београд.

– У договору са директором школе, пред сам почетак школске године смо успели да урадимо ограду која је била неопходна, пре свега због безбедности деце. Иако то статутарно није обавеза општине, пошто не спаде у текуће већ инвестиционо одржавање сматрали смо да треба да се одвоје средства из буџета јер је ово стварно био велики проблем – рекао је Шапић.