Општина Нови Београд доделила је награде најбољим новобеоградским основцима и средњошколцима

slika slika slika

Општина Нови Београд је данас, као и сваке године до сада, најбољим ђацима свих новобеоградских основних и средњих школа доделила пригодне награде за остварен успех у школи.

Након завршене школске 2018/19. године награђено је 360 ученика двадесет основних и 44 ученика седам средњих школа са територије наше општине који носе титулу Вуковца, спортисте или ђака генерације.

Ученици су награђени пригодним поклонима, класицима домаће књижевности, делима Иве Андрића и Бранислава Нушића као и делом  Новобеоградске приче Михајла Пантића.

Посебно смо поносни на чињеницу што смо прва општина у Србији која је покренула програм бесплатне припреме ђака за малу матуру, и захваљујући нама велики број општина и градова широм Србије је почео да спроводи поменути програм, због чега нам је изузетно драго. Сигурни смо да је нашим основцима овај програм који спроводимо већ шест година уназад, доста помогао при упису у средње школе и на њихов успех смо заиста поносни. Општина Нови Београд и у будуће ће, кроз бесплатну припремну наставу, учествовати у припремању наших ђака за упис у средње школе, јер је то од великог значаја за успешан наставак њиховог образовања.

Желимо да истакнемо да су данас сви награђени средњошколци добили бесплатне сезонске карте за летњу сезону на отвореним базенима 11. aприл. Сви ђаци основних новобеоградских школа ову картицу добили су нешто раније у току шкоске године.