Одржана прва радионица у оквиру пројекта „Школа паметне комуникације“

slika

У просторијама општинског Центра за бригу о старима, деци и особама са инвалидитетом „Нови Београд“, у среду, 05.04.2017. одржана је прва у низу радионица које ће се реализовати у периоду од априла до септембра 2017. године у оквиру пројекта „Школа паметне комуникације“ који финансира Европска омладинска фондација Савета Европе.

Велики број присутних на радионици је поздравила в.д. директора општинског центра Милка Миловановић-Минић истакавши да је заједнички циљ да се током реализације пројектних активности подстиче међувршњачка комуникација између младих са инвалидитетом и младих из опште популације како би се активно допринело социјалној инклузији кроз развој и унапређење њихових комуникацијских вештина као и путем развоја њихових социјалних и креативних способности.

Пројекат спроводи Центар за омладину “Твоја Србија” у партнерству са Центром за бригу о старима, деци и особама са инвалидитетом „Нови Београд“ и партнерским удружењима особа с инвалидитетом из Београда.

– Желим да се захвалим свим партнерима и тиму Савета Европе, који је препознао огромну корисност за младе са сметњама у развоју коју носе ове радионице и решио да нам финансијски помогне у реализацији две године заредом – рекла је председница Центра за омладину “Твоја Србија” Итана Миљанић обећавши пуну подршку током ових радионица као и у реализацији будућих идеја општинског Центра и партнерских удружења.

Учесници радионице су били чланови удружења „Панда“ као и чланови Друштва за дечију и церебралну парализу, затим ученици Фармацеутско-физиотерапеутске школе са Звездаре и ученици и професори Средње школе“Артимедиа“.

Посебна вредност овог пројекта је укључивање младих из опште популације као и породица младих са инвалидитетом.