Одржана обука за запослене у установама социјалне заштите

slika

У просторијама општинског Центра за бригу о старима, деци и особама са инвалидитетом“Нови Београд“ одржана је прва од две планиране обуке за стручне раднике запослене у установама социјалне заштите на тему „Активности усмерене ка развијању и очувању потенцијала корисника установа за смештај одраслих и старих“.

Овом приликом општински Центар је ставио на располагање своје техничке и програмске капацитете за практичне и огледне радионице радно-окупационог карактера у циљу доприноса квалитетнијем збрињавању одраслих и старих у институцијама домског смештаја.

О радно-окупационим садржајима и програмима за подршку квалитетнијој рехабилитацији, очувању и развоју вербалне комуникације код корисника различитих старосних група и потреба који се реализују у општинском Центру као и о ефектима и задовољству корисника пруженим услугама говорила је директорка Центра, Милка Миловановић-Минић,мастер логопедије.

Обуку је организовало Удружење грађана Снага пријатељства Амитy у сарадњи са општинским Центром. Обуку су водили проф. Др Милорад Миловановић са Факултета политичких наука и Мр Надежда Сатарић из организације Амитy.