Одржана обука “Људска права и квалитет живота старијих у установама за смештај”

slika slika

У петак, 7. децембра у просторијама општинског Центра за бригу о старима, деци и особама са инвалидитетом „Нови Београд“ у ул.Булевар Милутина Миланковића 34 је одржана обука на тему: “Људска права и квалитет живота старијих у установама за смештај” за стручне раднике запослене у установама социјалне заштите.

Аутор и реализатор програма обуке је Удружење „Снага пријатељства-Амитy“ а програм је акредитован код Републичког завода за социјалну заштиту.
Центар за бригу о старима, деци и особама са инвалидитетом „Нови Београд“ је био домаћин организаторима обуке и колегама из установа социјалне заштите које се баве збрињавањем одраслих и старих лица из Београда и околине у склопу својих активности у оквиру обележавања недеље људских права и 70. година од усвајања Универзалне декларације о људским правима.

На тему „Активности усмерене ка развијању и очувању потенцијала корисника установа за смештај одраслих и старих“.
Обуку је организовало Удружење грађана Снага пријатељства Амитy у сарадњи са општинским Центром.

Обуку су водили проф. Др Милорад Миловановић са Факултета политичких наука и Мр Надежда Сатарић из организације Амитy.

Овом приликом општински Центар је ставио на располагање своје техничке и програмске капацитете за практичне и огледне радионице радно-окупационог карактера у циљу доприноса квалитетнијем збрињавању одраслих и старих у институцијама домског смештаја.

О радно-окупационим садржајима и програмима за подршку квалитетнијој рехабилитацији, очувању и развоју вербалне комуникације код корисника различитих старосних група и потреба који се реализују у општинском Центру као и о ефектима и задовољству корисника пруженим услугама говорила је директорка Центра, Милка Миловановић-Минић,мастер логопедије.