Одржана друга „Новобеоградска породична бициклијада“

slika slika slika slika slika slika slika slika slika slika slika slika

„Бициклијада“ је прилика да кроз дружење деце и родитеља промовишемо породичне вредности, децу едукујемо, а старије опоменемо да воде рачуна о безбедности бициклиста у саобраћају и да промовишемо бициклизам као спорт – рекао је председник Градске општине Нови Београд Бојан Бован, на отварању „Новобеоградске породичне бициклијаде“ која је данас одржана испред Градске општине Нови Београд.

Бован је додао да Нови Београд има 65 километара уређених бициклистичких стаза и перспективу да се потенцијал бициклистичких стаза знатно прошири, на чему ће Градска општина интензивно радити.

-Манифестацију припремамо са највећим професионалцима када је бициклизам у питању, па нема разлога да бициклијаду не наставимо и убудуће и организујемо је сваке године – рекао је Бован.

Манифестација је претходно била заказана за 12. мај, али је због кише отказана. Данас је време послужило организаторе, ГО Нови Београд и Спортско удружење „Tour de Fun“, па су сунчан дан и занимљив програм са мноштвом награда и поклона за децу и одрасле, привукли велики број Новобеограђана свих узраста.

Програм испред општине почео је у 12 часова. Деца су уживала у представи, трци гуралицама, вожњи ролера и едукатиним слагалицама. Свако дете добило је пригодан и практичан пакет са поклонима: ранац, светло, звонце, светлећу тракицу око руке и бојанку.

За оне који су већ овладали вожњом бицикла, организован је полигон спретности.

Заједничка породична вожња бициклима стартовала је у 13.45 часова, рутом дугом шест километара.
Новобеограђани су возили бицикле дуж Улице Омладинских бригада до Савског насипа, тачније окретнице у Блоку 70 и назад, до паркинга Градске општине, где су подељене вредне награде.