Одржан састанак са представницима неформалног насеља „Антена“ на Бежанијској коси

Председник општине Нови Београд Бојан Бован, разговарао је јуче са представницима насеља „Антена“ и обавестио их о динамици обављања радова на уклањању комуналног отпада са јавних површина које се налазе у непосредној близини тог насеља.

Састанку у Кабинету председника општине, присуствовали су и Данило Ћурчић и Марко Васиљевић, представници Невладине организације „Иницијатива за економска и социјална права А 11“, као и Александра Петровић, представница тима Уједињених нација задужена за питања становања Рома.

Бован је истакао да је искључиво реч о чишћењу дела јавне површине на Бежанијској коси, која је била затрпана отпадом, те да ниједна активност која се предузима у оквиру овог пројекта, није усмерена ка било каквом расељавању ромских породица.

У циљу што квалитетније комуникације са представницима ромских насеља, договорено је да Градска општина Нови Београд формира радни тим који ће детаљно информисати представнике ромских насеља о динамици будућих радова на територији општине Нови Београд, кад је реч о уклањању комуналног отпада у околини неформалних насеља обухваћених овом акцијом, као и о активностима које имају за циљ да се тај простор, након уклањања отпада на одговарајући начин уреди.

Председник општине је истакао да ће се комуникација интензивирати и са представницима владиних и невладиних организација које се баве ромским питањима, пре свега у циљу располагања потпуним и истинитим информацијама везаним за акцију уклањања комуналног отпада, која се тренутно спроводити на територији општине Нови Београд.