Одржан новобеоградски сајам образовања

slika slika slika slika

Градска општина Нови Београд у сарадњи са Центром за едукацију и друштвену еманципацију младих (ЦЕДЕМ) реализовала је у суботу 15. маја испред платоа општине Новобеоградски сајам образовања под мотом “Изабери свој факултет”.

Учешће на Сајму узело је 11 факултета чланица Универзитета у Београду, а ту су били још и Универзитет Сингидунум, Алфа БК, Београдска банкарска академија, Универзитет Метрополитан као и низ других приватних факултета. Такође учешће на сајму узела је и Висока школа СПЦ за уметност и конзервацију, као и омладинске организације и школа страних језика Еквилибрио. Сви они представили су свој рад као и могућности које нуде не само матурантима који долазе из новобеоградских средњих школа већ и матурантима из целог града.

Стефан Пантелић Стефановић, члан општинског већа задужен за образовање отворио је Сајам и пожелео пуно среће и успеха на Сајму свим факултетима који учествују.

– Напори које ГО Нови Београд преузима у склопу су напора који се предузимају на градском и републичком нивоу а све са жељом да младима омогућимо што боље услове како за школовање тако и за останак у Србији. Кроз велики број учесника овог Сајма желимо да помогнемо младима да успешно разреше своје дилеме у вези избора факултета и да им помогнемо у њиховом даљем каријерном развоју. ГО Нови Београд труди се да кроз своје програме укључи младе у што већем броју и овај Сајам само је наставак те политике и тих мера које предузимамо. Сигуран сам да ћемо и у наредном периоду наставити са бригом о младима како кроз овај Сајам тако и кроз будуће програме и пројекте који нас очекују на Новом Београду – истакао Стефан Пантелић Стефановић.