Одржан боћарски турнир поводом обележавања Светског дана церебралне парализе

slika slika

Поводом обележавања предстојећег Светског дана церебралне парализе одржан је боћарски турнир. Ово је био уједно и први турнир након што је на иницијативу Савеза за особе са церебралном парализом Београда регистровано осам боћарских клубова у оквиру дванаест општинских удружења. Турнир је отворила секретар Савеза, Дилбера Сарајлић а присутне су поздравили директорка општинског Центра, Милка Миловановић-Минић и председник Спортског савеза особа са инвалидитетом Београда, Велимир Кнежевић.

Осам регистрованих спортских клубова:ВРАПЦИ, БИСЕРИ, ЈЕДИНСТВО, РОДЕ, ЗМАЈЕВИ, ТАЈФУНИ, ШАМПИОНИ, Друштво за спорт и рекреацију инвалида Звездара као и представници дванаест Удружења за ЦДП Земуна, Чукарице, Вождовца, Звездаре, Новог Београда, Врачара, Раковице, Младеновца, Старог града, Савског Венца, Палилуле и Обреновца такмичили су се, дружили и уживали у омиљеној спортској дисциплини-боћању. Такмичење је протекло у ферплеју, одличној атмосфери и добром расположењу.

Председник Савеза за ЦДП Београд, Анђелко Веланец је честитао победничким екипама Друштва за спорт и рекреацију инвалида Звездара, Рода и Бисера и уручио им захвалнице.
Директорка Општинског Центра, Милка Миловановић-Минић се захвалила свим учесницима и честитала победничким екипама на постигнутим резултатаима као и на значају регистрације спортских клубова у даљој интеграцији и учешћу сви чланова савеза у будућим спортским манифестацијама и такмичењима.

„ Центар ће као и до сада  у својим капацитетима и у будуће бити подршка Савезу за ЦДП Београда кроз спортско-рекреативне радионице у оквиру којих је и боћарска“- истакла је Милка Миловановић-Минић

Светски дан церебралне парализе биће обележен у суботу 6.10.

У знак подршке и солидарности са особама са последицама  церебралне парализе зеленом бојом светлеће: Скупштина Србије, Мост на Ади, Палата „Албанија“ и фонтана на Славији.