Одржан Атлетски митинг новобеградских предшколаца

slika slika slika slika slika slika slika slika slika slika

Деца из 35 вртића Новог Београда, њих 420, данас је у Хали спортова „Ранко Жеравица“ учествовало у Мини атлетском митингу и сви су добили медаље за учешешће на овом јединственом и за већину малишана првом спортском такмичењу.

Атлетско надметање новобеоградских предшколаца одржано је у организацији Градске општине Нови Београд, Предшколске установе  „11. април“ и Атлетског клуба Нови Београд.

Учеснике такмичења, родитеље и васпитаче, поздравили су Бојан Бован, председник општине Нови Београд, Јелена Дубљевић, директорка ПУ „11. април“ и Емир Бекрић, наш прослављени атлетичар, који је нагласио да је и он новобеоградско дете, а у сали је била и његова прва васпитачица. 

Иако су за организаторе и родитеље, који су здушно навијали са трибина, награде биле у другом плану, свеукупни победнички пехар понела су деца из вртића „Срна“. Пехар за друго место, припао је екипи „Наша радост“, а за треће „Петлићу“.

Деца су се такмичила у три дисциплинеСвака екипа је имала 12 такмичара, пет дечака – пет девојчица и два резервна играча.  У мини кросу победо је вртић „Ластавица“, у мини спринту с препонама деца из „Чуперка“, а у дисциплини скок удаљ, екипа вртића „Чигра“.

Атлетски митинг најмлађих одржава се 12 година, а Нови Београд се први пут прикључио као један од организатора.

-Ово је прилика да децу која ове године крећу у школу, заинтересујемо за атлетику, да направимо дан за уживање и за њих и за њихове родитеље. Спремни смо да  подржимо сваку добру иницијативу и да учинимо да ова приредба постане традиционална – рекао је председник општине Бојан Бован.