Обука за персоналне асистенте на Новом Београду

slika

У просторијама општинског Центра за бригу о старима, деци и особама са инвалидитетом“Нови Београд“ је завршена  тродневна акредитована обука за персоналне асистенте из више градова Србије.

Обуку је организовао Центар за самостални живот инвалида Србије у сарадњи са општинским Центром.

Учесници на обуци су имали прилику да се информишу и обуче у веома важним  доменима персоналне асистенције  као што су: језик инвалидности, људска права, људске потребе и квалитет живота, дискриминација, ненасилна комуникација и ненасилно решавање конфликата као и о врстама инвалидности и техникама подршке и манипулације помагалима.

Обуку је водила сертификовани тренер за персоналну асистенцију Др Милена Стојановић из Центра за самостални живот Крагујевац која је у целости успела да прближи и представи услугу персоналне асиситенције у смислу организације, принципа рада, улоге и одговорности персоналног асистента.

Испред домаћина, учеснике обуке и тренере је на почетку поздравила директорка општинског Центра Милка Миловановић-Минић нагласивши опредељеност и циљ општинског центра да подржи све квалитетне иницијативе и активности у заједници усмерене на побољшање квалитета живота и свакодневног функционисања особа са инвалидитетом. Реализација ове обуке је део заједнчких активности Центра за самостални живот инвалида Србије и општинског Центра за бригу о старима, деци и особама са инвалидитетом “Нови Београд” са циљем подршке квалитетнијем животу особа са телесним инвалидитетом

Обуци је присуствовала Милица Станковић, начелница сектора за развој локалних услуга социјалне заштите из градског Секретаријата за социјалну заштиту.

Обука је организована за 16 учесника из више градова у Србији.