Обележена 76. годишњице Завода за заштиту природе и Дана Планете

slika slika slika slika

Поводом обележавања 76. годишњице Завода за заштиту природе и Дана Планете, 24. априла организована је прослава на којој су се окупили запослени Завода, представници министарстава, општине Нови Београд, институција и организација које сарађују са овом установом.
Свечаност је отворила в.д. директора Завода, Марина Шибалић рекавши да се навршава 76 година институционалне заштите природе Србије, која је почела 1948. године заштитом Велике и Мале Рипаљке код Сокобање, да би данас имали 473 заштићена природна добра различитих категорија на целокупној територији наше државе .
Испред општине Нови Београд свечаном догађају присуствовала је директорка општинског Центра за бригу о деци, старима и особама са инвалидитетом ”Нови Београд“, Милка Миловановић Минић.
У име председника општине Нови Београд, Бојана Бована она је честитала Дан установе и пожелела пуно успеха у будућем раду директорки и свим запосленима захваливши се на досадашњој сарадњи са овом значајном установом када је у питању промоција значаја озелењавања Новог Београда најмлађима и заједници.