Обележен Међународни дан толеранције у општинском Центру за бригу о старима, деци и особама са инвалидитетом „Нови Београд“

slika slika

У свету и у Србији 16.новембар се обележава као Међународни дан толеранције који је установљен ради истицања потребе за толеранцијом у друштву и указивања на негативне ефекте нетолеранције.

Државе чланице УН су 16. новембра 1995. године усвојиле Декларацију о принципима толеранције у којој је истакнуто да толеранција није ни повлађивање ни равнодушност, већ је поштовање широког спектра култура, облика изражавања и хуманости и представља признање универзалних људских права и слобода

У просторијама општинског Центра за бригу о старима,деци и особама са инвалидитезом „Нови Београд“ одржана је креативно-едукативна радионица као допринос обележавању овог значајног датума са циљем истицања толеранције као посебне вредности којој тежимо и коју треба да подстичемо свуда и увек почевши од породице, преко друштвене заједнице до сваког појединца.

“Ми смо толеранција и желимо да нас буде више у споју наших различитости како би покренули позитивне промене око нас и учинили да се свако од нас осећа достојанствено у свом најближем и ширем окружењу!

ГЛЕДАЈМО СЕ СРЦЕМ ДА БИ СМО СЕ БОЉЕ РАЗУМЕЛИ!” порука је са ове радионице коју је одржала директорка општинског Центра, Милка Миловановић-Минић.

Општински Центар и Општина Нови Београд свакодневно дају подршку развоју толеранције и њених вредности кроз све своје активности.