Обележен Дан љубави у општинском Центру за бригу о старима,деци и особама са инвалидитетом „Нови Београд“

slika

И ове године је традиционално обележен Дан љубави у општинском Центру за бригу о старима,деци и особама са инвалидитетом „Нови Београд“. У духу празника испуњавајући мисију општинског Центра и жељу општине Нови Београд да допре до што више грађана из рањивих група како би им се приближиле могућности коришћења разноврсних бесплатних програма директорка Центра, Милка Миловановић-Минић је поздравила све присутне истакавши да се само с љубављу и огромном посвећеношћу могу мењати околности око нас. „С љубављу смо креирали овај Центар с љубављу настављамо да осмишљавамо будуће програме подршке озбиљно анализирајући потребе и иницијативе наших грађана у креирању иновативних социјалних услуга“-казала је Милка Миловановић-Минић

Испред одељења за друштвене делатности општине Нови Београд,  скуп је поздравила  Љиљана Китановић обраћајући се великом броју корисника општинског Центра нагласила је да се свака информација и услуга у одељењу друштвених делатности пажљиво  креира према потребама грађана. „Никада не испуштамо из вида да нам је основни циљ пружање потпуне услуге и подршке сваком клијенту, грађанину како кроз програмске активности тако и кроз непосредну комуникацију.“нагласила је.

Она је рецитовала своју песму „Мостови вечности“ и стиховима још једном потписала свој професионални приступ у раду.

„Сада са још већом мотивацијом позивамо нове сараднике и будуће чланове да нам се придруже и да уз подршку општинског Центра и општине Нови Београд заједно покажемо своју посвећеност и креативност и колико је важан подстицај активном старању који нам пружа општина и општински Центар својом подршком-рекла је председница КУД „Јелече“, Рајка Црногорац.

Председница Удружења Снага Пријатељства Амитy, мр Нада Сатарић захвалила се на позиву и прилици да присуствује други пут овом лепом догађају који окупља старе, децу и особе са инвалидитетом и на посебан начин различитости претвара у једно велико богатство љубави и подршке. Она је навела да ће Амитy у 2020. години позивати старије кориснике Центра да се прикључе обележавању Међународног дана борбе против насиља над старијима и Међународног дана старијих особа, који Амитy организује, у сарадњи са Канцеларијом за људска и мањинска права. На овим догађајима учествују старији из различитих општина и градова у Србији.

„Такође, Амитy ће бити домаћин и корисницима Центра који су заинтересовани за учешће на Амитy трибинама, на тему промоције активног старења, које се одржавају у склопу Пролећног и Јесењег Фестивала здравља у Београду. Отворени смо и за учешће старијих, корисника Центра, на Конкурсу за најбољи путопис старијих особа „Драганова награда“, који Амитy традиционално организује са порталом Пензин, већ шесту годину за редом. На овом Конкурсу учествују старији од 60 година из свих бивших југословенских република, без обзира у којој земљи и на ком континенту данас живе.
Такође, Амитy је спреман да заједно са Центром, обележи Међународни дан толеранције и друге битне датуме, које Центар обележава“- казала је мр Нада Сатарић.

Након свечаног потписивања Протокола о сарадњи између Центра за старе, децу и особе са инвалидитетом „Нови Београд“ и КУД „Јелече“, Удружења „Снага пријатељства“ – Амитy и Удружења „Психодилиште“ о празнику љубави и вина, Св. Трифуну на заиста посебан и врло аутентичан начин говорио је господин Мирослав Маринковић, члан КУД „Јелече“ подсетивши присутне на народно веровање да кишовит празник слути веома родну годину симболично орезавши гранчице винове лозе.
Играло се и певало у наставку прославе.

Пензионер Проф.Миле Ђурић је разиграо атмосферу и приредио мини концерт за све узрасте а чланови КУД „Јелече“ играли су у свом маниру поносно показујући своје кореографије. Сви заједно су показали колико лепо и креативно може бити треће доба.

Овом приликом општински Центар је у партнерству са фирмом Black&White уручио донацију сатена и српског платна члановима КУД „Јелече“ за нове костиме. У ватромету боја, добрих намера и жеље да још дуго трају и најбоље од себе дају настале су и најлепше фото успомене и видео записи.