Новобеоградски предшколци и ове године уприличили празник атлетике

slika slika slika slika slika slika slika slika slika slika slika

Председник Градске општине Нови Београд Бојан Бован, отварио је данас 13. Мини атлетски митинг новобеоградских предшколаца, пожелевши деци пуно успеха у њиховом првом великом спотрском надметању.

Такмичње на ком је учествовало 420 малишана из укупно 35 вртића са Новог Београда, одржано је у Хали спортова „Ранко Жеравица“ у организацији Предшколске установе „11.април“ и Атлетском клубу Нови Београд.

-Задовољство је видети оволику радост и срећу. Видим да сте сви наспавани и спремни за такмичење. Захваљујем се родитељима који су данас овде, али и добрим људима из Предшколске установе „11. април“, посебно васпитачима који са пуно љубави и посвећености брину о вашој и нашој деци и који су и данас са њима – рекао је Бован.

Он се захвалио и партнерима и спонзорима атлетског митинга за најмлађе, ЈП „Хала спортова“, као и „ТВ Арени спот“, великом пријатељу и партнеру општине у овој али и дгурим манифестацијама на Новом Београду.

-Поред тога што медијски промовише овај догађај, ова медијска кућа заједно с нама и спотским организацијама на Новом Београду, развија спортски дух код младих, а за учеснике данашње манифестације обезбедила је мајице, медаље и пехаре – нагласио је председник општине.

Присутнима се кратко обратила и Јелена Дубљевић, директора ПУ „11. април“ речима да је атмосфера у сали чини најпоноснијом директорком у Европи, истичући такође велико ангажовање родитеља и васпитача који су децу припрмали за такмичење.

Промотер 13. Атлетског митинга предшколаца Новог Београда, била је кошаркашица Александра Црвендакић, члан репрезентације Србије.

Она је поручила родитељима да подрже децу која желе да се баве спортом, а деци да се што дуже играју, да уживају у игри и да верују да ће сваки сан да се оствари уколико је та вера јака.

После разгдране атмосфере испред хале, уз здушно навијање родитеља и другара са трибина, приређен је дефиле екипа, хор ПУ „11. април“ отпевао је химну Републике Србије и химну Предшколске установе, а затим су екипе „Звончића“, „Лептирића“, „Наше радости“, „Сунца“ и осталих, изашле на терен уз здушно навијање родитеља и другара са трибина. Екипу је чинило 12 малишана и то пет дечака и пет девојчица, са по два резервна члана екипе.

Такмичење се одвојало у три дисциплине; мини спринт и препоне, збирни скок удаљ и мини крос.