Новобеоградски парк фест: Едукативно-хуманитарни дан у Блоку 45 

Градска општина Нови Београд покровитељ је „Новобеоградског парк феста“, хуманитарно-едукативног дана који ће се одржати у недељу, 28. маја, с почетком у 10 часова, на шеталишту Лазаро Карденас у Блоку 45.

Фестивал организује Установа културе опшине Нови Београд “Новобеоградска културна мрежа“, која је предвидела занимљив хуманитарни, спортски и музички програм за све генерације Новобеограђана и становника других општина који у недељу дођу на Парк фест.

У оквиру хуманитарне акције „Буди царица или цар – донеси књигу на дар“, посетиоци ће моћи да дарују књиге за библиотеку Основне школе „Влада Обрадовић Камени“ из Ледина. 

Суграђани се позивају да за Свратиште за децу на Новом Београду донирају одећу, обућу, школски прибор, средства за хигијену и играчке.  

Поред полигона за спортска такмичења најмлађих, за децу ће бити организован сусрет са списатељицом Јасминком Петровић, квиз „ЛУЕДУ-Научи се човече“, као и музичко-еколошка радионица са музичаром Бранком Тријићем. 

У музичком делу програма наступиће певачица Нада Павловић и бенд „The Mambo Stars“, а концерт ће оджати и први српски дечји рок  хор „Rotskhoir“, као и чланови Уметничког центра „Талија“.