Новобеограђани уживали у породичној бициклијади и подсетили се основних правила у саобраћају

slika slika slika slika slika slika slika slika

Грађани Новог Београда, свих узраста, јуче су у Парку Ушће, код споменика „Вечна ватра“, уживали у првој „Новобеоградској породичној бициклијади“. 

После трочасовног програма посвећеног промоцији здравог стила живота и безбедног учешћа у саобраћају, родитељи и деца су дуж Булевара Николе Тесле кренули у заједничку рекреативну вожњу бициклима и вратили се на полазну тачку код споменика.

Организатори манифестације Градска општина Нови Београд, Агенција за безбедност у саобраћају, Бициклистички савез Београда и Спортско удружење Tour de Fun,  побринили су се да најмалађи на примерен начин, кроз представе „Пажљивко“ и „Малу школу саобраћаја“, науче основе безбедног учешћа у саобраћују. 

Програм на полигону вештине, отворили су најмлађи учесници бициклијаде, деца до три године, која су уживала у трци гуралица, односно вожњи бицикла без педала. 

Највећа гужва била је на полигону за децу до 12 година, која су уз бодрење родитеља и савете професионалних бициклиста, возила бицикл са препрекама, а затим учествовала у лутрији на којој су могли са освоје пакете опреме за вожњу бицикла, кациге, прслуке и бицикл као главну награду.

– Бициклисти су нажалост на трећем месту по броју саобраћајних незгода у којима су учесници. Неопходно је да деца науче, а старији да се подсете на основна правила безбедности у  саобраћају, па су манифестације на којима се окупља цела породица, за то, идеална прилика – наглашава Бојан Бован, председник општине Нови Београд, који је са суграђанима учествовао у заједничкој кружној вожњи на Ушћу.